Bezglutenowo-dyniowe ciasto

Kochani nadeszła niestety albo stety jesień, a wraz nią sezon dyniowy. Ma ona swoich zwolenników jak i przeciwników ale co tam we wszystkim trzeba znaleźć plusy :) Przepisów na dynię jest mnóstwo a i mnie się znajdzie parę przepisów. Dziś proponuję Wam pyszne ciasto z pieczonej dyni.

dynia

Pieczemy dynię w piekarniku w 190 st ok 50 min :)

d

Ciasto:

  • 3 jajka
  • 4 łyżki ksylitolu
  • cukier waniliowy
  • budyń śmietankowy
  • 2 łyżki masła
  • sok z połowy cytryny
  • skórka z połowy cytryny
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki mąki kukurydzianej
  • 3 łyżki mąki kokosowej
  • 3 łyżki mleka kokosowego
  • rodzynki, skórkę kandyzowaną

Jajka ucieramy z ksylitolem na puszystą masę dodajemy roztopione masło, sok z cytryny i skórkę, mleko kokosowe na końcu wszystkie suche  składniki delikatnie mieszając. Przelewamy do keksówki i pieczemy w 180 st ok 45 min do suchego patyczka.

b

c

f

e

Smacznego :)

Ps. jestem ciekawa waszej opinii jak Wam wyszło :)

Zapraszam tu   https://www.instagram.com/sweetandsavory7/?hl=pl

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.